BUSTER NORDIC

I SVERIGE

Vår första licensrättighet var Tåget Thomas, som vi fortfarande marknadsför i hela Norden. Sedan dess har många populära figurer hamnat hos oss: Riddare Micke, Bella Sara, Monster High, Pingu och på senare tid alla populära märken från Warner, inklusive Tom och Jerry, Looney Tunes, Batman och alla andra superhjältar från DC.

 


Distributionskanaler

Vi har starka distributionskanaler i alla fyra nordiska länder. I Sverige har vi ett stort utbud av böcker, aktivitets- och klistermärkesböcker, pekböcker för småbarn och tidskrifter på marknaden.

 


 

Redaktörer och försäljning

Vårt engagerade team ser till att våra produkter är anpassade till den nordiska marknaden, både vad gäller innehåll och språk. Vi har säljare på fältet i alla fyra länderna och besöker både bokhandlar, tidningskiosker, stormarknader, bokklubbar och många andra.

 

Licenspartnerskap

Vi bygger vår verksamhet på lojalt samarbete med våra partners på licenssidan. Vi har en gedigen kunskap att omvandla berättelser som är kända från tv till bra och lättlästa böcker för barn. Vi arbetar med några av branschens mest etablerade licenshavare, till exempel Mattel och Warner Bros.

 

Pingu är tillbaka!

Från 2016 kan man återigen hitta Pingu-böcker från Buster Nordic. Berättelserna handlar om den lilla pingvinen Pingu, som bor i en igloo på Antarktis med sin familj. Han drar ofta ut på äventyr med sin lillasyster Pinga. Pingu-berättelserna är skrivna för de minsta barnen, men är älskade av barn och vuxna i alla åldrar.

Buster Nordic i Sverige